Головна сторінка Карта сайту RSS-стрічка

Заклад дошкільної освіти №39 комбінованого типу Ужгородської міської ради Закарпатської обл.

24.04.2025р.Четвер.СНІДАНОК:Каша боярська.Какао з молоком. . ОБІД:Суп із сочевиці з м'ясною фрикаделькою.Хліб.Плов з м'ясом.Салат з капусти та моркви.Компот. . . .. ВЕЧЕРЯ:Гомбовці з кисломолочного сиру в солоких сухарях.Напій фруктовий..

Сторінка медсестри

 

Пашкуляк Яна Олександрівна,

сестра медична-реабілітолог

 

Ранкова коригуюча гімнастика ( Молодша спец.група)

Пальчикова гімнастика з олівцями 

 

Лікувальна гімнастика при порушенні постави. ( Старша спец. група)

 

Коригуюча гімнастика після сну ( Середня спец. група)

 

 

 

 

ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ № 39 «ЖУРАВЛИК»

КОМБІНОВАНОГО ТИПУ

НАКАЗ

 

                    27.08.2024 р.                                    м.Ужгород                                          № 160

 

Про створення комісії громадського контролю                                                                                         з організації харчуванню у ЗДО №39 на 2024-2025н. р.

       Відповідно до законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про повну загальну середню освіту», Норм та порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України 24.03.2021 №305(зі змінами), Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 №298/227, Вимог щодо розробки впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 №590 (зі змінами), Санітарно регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерство охорони здоров’я України  25.09.2020 № 2205 (зі змінами) Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України 24.03.2016   № 234 (зі змінами), з метою організації повноцінного харчування та поліпшення становище дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей вимушених  переселенців, дітей батьки яких є учасниками АТО.

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Положення про комісію громадського контролю за якістю харчування. (Додаток 1).
  2. Створити комісію з громадського контролю за якістю харчування в ЗДО в складі:

-Голова комісії :  Рижак Н.І.- вихователь ЗДО

-Члени комісії:

                Кухта Мирослава –голова БК

                Карпенко Мирослава- група «Колобок»

                Репетило Анастасія – група «Гномик»

                Роман Юлія – група «Теремок»

                Бейреш Юлюдвик- група «Сонечко»

                Рибакова Вікторія –група «Білочка»

                Мачужак Таїсія – група «Малюк»

                Майор Зоряна – група «Дюймовочка»

                Майданець Людмила –група «Чебурашка»

                Гофман Олена- група « Буратіно»

               Левчак Тетяна – група «Оленка»

               Булина Тімея – група « Веселка»

               Корчинська Вікторія – група «Червона шапочка»

  1. Голові комісії Рижак Н.І.:
    • Здійснювати роботу відповідно до Положення про комісію з громадського контролю за якістю харчування.

Упродовж року

  • Скласти план роботи і затвердити на засіданні комісії.(Додаток 2)
  • Провести перше засіданню комісії, розподілити обов’язки між її членами.
  1. Обов’язки щодо загального управління роботою комісії громадського контролю за якістю харчування і контролю за нею покласти на вихователя Гутич О.І.
  2. Югас В.С. –діловоду ЗДО розмістити цей наказ на сайт ЗДО.
  3. Контроль за виконання наказу залишаю за собою.

Директор                                                                             Ольга ФУЧКО

 

 Додаток 1

До наказу ЗДО №39

27.08.2024р. №160

ПОЛОЖЕННЯ

Про комісію громадського контролю за якістю харчування

Громадський контроль – це організаційно оформлена діяльність громадян України з контролю за відповідністю діяльності об’єктів громадського контролю нормам Конституції України, законів України, інших актів законодавства та за дотриманням ними державної дисципліни.

Об’єктами громадського контролю є підприємства, установи, організації, їх посадові особи, які здійснюють організацію харчування вихованців у навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності.

  1. Комісія громадського контролю за якістю харчування (далі – Комісія), утворюється при навчальному закладі  з метою здійснення контролю за організацією повноцінного збалансованого харчування, роботою харчоблоку, організацією постачання продуктів харчування.
  2. Комісія є дорадчим органом.
  3. У своїй діяльності Комісія керується Конституцією України, законами України, нормативно-правовими актами міністерства освіти і науки України, Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, розпорядженнями та наказами управління освіти ,наказами Ужгородської міської Ради.
  4. Завдання комісії:

4.1. Контролювати роботу ЗДО харчоблока;

4.2. Активно сприяти покращенню обслуговування дітей та співробітників;

забезпеченню належних умов харчування та зниження рівня кишково-шлункових захворювань серед дітей та співробітників.

  1. Робота Комісії полягає в тому, щоб виявляти недоліки у діяльності робітників харчоблоку і активно допомагати їх усуненню, вносити пропозиції на розгляд адміністрації школи та вимагати усунення вказаних недоліків.
  2. Комісія громадського контролю звітує про свою роботу на засіданнях Ради закладу.
  3. Основною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться у міру необхідності, але не менш ніж один раз на півріччя.
  4. Рекомендації Комісії приймаються колегіально, більшістю голосів від загальної кількості присутніх членів Комісії.
  5. Рекомендації Комісії оформляються протоколами, які підписуються головою Комісії та її відповідальним секретарем.

Пам’ятка громадського  контролера по перевірці харчоблоку

  • Перевірка меню та правильності калькуляції приготовлених страв.
  • Контролер повинен вимагати, щоб на кухні на видному місці вивішувалося меню, найменування страв.
  • Необхідно напередодні ознайомитися з меню, калькуляцією, накладною, вияснити: чи входять до меню страви, які користуються великим попитом і потурбуватися, щоб ці страви готувалися згідно норм грошових та натуральних.
  • Під час огляду відпускання страв контролер повинен прослідкувати, щоб проливною масою, а другі страви перед подачею зважувалися. Вага порції вказується в меню і вона повинна відповідати нормі виходу готової продукції, установленої для кожної страви у збірнику розкладів.
  • У кухні на видному місці біля роздачі повинні бути виставлені розміряні за вагою контрольні порції страв на день.

Перевірка роботи кухні

   Громадський контролер зобов’язаний:

  1. Перевірити вчасне отримання та доставку в кухню та склад продуктів і готових страв, а також наявність установленого запасу продуктів у необхідному асортименті.

2 Слідкувати за наявністю необхідного асортименту страв, добиваючись необхідного щоденного приготування різноманітних виробів.

  • Слідкувати за правильністю зберігання у коморах і підсобних приміщеннях їдальні, за дотриманням установлених строків реалізації продуктів, що швидко псуються.
  • Перевіряти правильність закладки продуктів у котла, вихід готової продукції, слідкувати за якістю приготовленої їжі, а також за тим, щоб на роздачу надходила така ж кількість порцій, яка була приготовлена; контролювати правильність ваги відпущеної продукції.
  • Слідкувати, щоб в їдальні вчасно вивішувалося меню з зазначенням кожної страви, ваги закладки продуктів і ціни.
  • Перевіряти дотримання в кухні правильності калькуляції приготовлених страв, чи всі продукти, вказані у калькуляції, закладені при приготуванні їжі, чи не порушуються установлені ціни на продукти, а також націнки на сировину.
  • Перевірити дотримання в кухні правил санітарії, вчасне миття котлів та посуду, санітарний стан підсобних приміщень.
  • При виявленні недоліків у роботі кухні та порушенні правил торгівлі контролери складають відповідні акти та приймають міри щодо усунення виявлених недоліків.

                                                                                                                                                    Додаток 2                                                                                                                                            До наказу ЗДО №39                                                                                                                 27.08.2024р. №160

План роботи комісії з громадського контролю за організацією харчування

ЗДО № 39 «Журавлик»

на 2024-2025 н.р.

Контроль

Дата проведення

Час проведення

Відповідальний

Відмітка про виконання

Жовтень

1.

контроль за якість продуктів харчування

22.10.2024

11:00

КГК

 

Листопад

1.

Контроль за якість продуктів харчування

13.11.2024

13:00

КГК

 

2.

Забезпечення груп кухонного посудом

29.11.2024

14:00

КГК

 

Грудень

1.

Контроль за якість продуктів харчування

10.12.2024

13:00

КГК

 

2.

Забезпечення харчоблоку обладнанням, посудом, кухонними інвентарем , спецодягом, маркування та використання за призначенням

20.12.2024

14:00

КГК

 

Січень

1.

Контроль за якість продуктів харчування

17.01.2025

13:00

КГК

 

2.

Організація харчування на групах

31.01.2024

15:45-16:00

13:00-14:00

 

 

Лютий

1.

Контроль за якість продуктів харчування

19.02.2025

13:00

КГК

 

Березень

1.

Контроль за якість продуктів

20.03.2025

14:00

КГК

 

2.

Організація харчування на групах

27.03.2025

8:30-9:00

КГК

 

Квітень

1.

Забезпечення груп кухонними і столовими обладнанням

10.04.2025

13:00

КГК

 

Травень

1.

Контроль за якість продуктів харчування

13.05.2025

14:00

КГК

 

 

Правильна постава-як її підтримувати?

Плоскостопість у дітей: профілактика і застереження

 

 

        Поради для батьків

No Comments »