Головна сторінка Карта сайту RSS-стрічка

Заклад дошкільної освіти №39 комбінованого типу Ужгородської міської ради Закарпатської обл.

28.03.2024р.Четвер.СНІДАНОК:Каша боярська(з пшона з родзинками)Какао.Банани . ОБІД:Суп селянський.Хліб.Голубці (із м'яса свинини та яловичини).Компот із яблук та свіжоморожених фруктів. . . .. ВЕЧЕРЯ:Шніцель рибний.Хліб.Каша пшенична в'язка.Огірок солоний.Буряк тушкований-молодші.Лимонний напій.

План заходів профілактики гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу 

1. Ізоляція хворих дітей у перші часи захворюваності при виявленні таких ознак: підвищення температури, нежить, чхання, кашель.
2. Недопущення  до відвідування дошкільного навчального закладу у разі відсутності дитини  більше 3-х днів без довідки про стан здоров’я від лікаря.
3. Здійснювати контроль за тим , щоб дітей не переводили з групи в групу під час епідемії грипу та гострих респіраторних вірусних інфекціях.
4. Недопущення до роботи працівників дитячого закладу з дітьми , які мають ознаки ГРВІ чи грипу.
5. Аналізувати та контролювати причини відсутності дітей у ДНЗ.
6. Проводити щоденний  та щотижневий облік виявлення захворюваності на грип та ГРВІ.
7. Регулярно перевіряти дотримання температурного режиму у приміщеннях ДНЗ.
8. Регулярне наскрізне провітрювання приміщень помічниками вихователів тричі на день при відсутності дітей.
9. Проводити вологе прибирання групових приміщень двічі на день при відкритих кватирках.
10. Регулярна обробка приміщень дезінфікуючими засобами.
11. Обов?язкове опромінення приміщень ультрафіолетовим промінням.
12. Провести санітарно-просвітню роботу з працівниками ДНЗ та батьками про заходи безпеки під час епідемії грипу.
13. Забезпечити групи санбюлетнями «Як остерігатись респіраторно-вірусних інфекцій»,  « Якщо поруч грип»
14. Забезпечити наявність в ДНЗ (термометрів, бактерицидних випромінювачів, дезінфікуючих, та бактерицидних засобів).
15. Створити необхідний резерв лікарських засобів і виробів медичного призначення для профілактики гострих респіраторно-вірусних інфекцій та грипу.
16. Забезпечити раціональне калорійне харчування дітей з С – вітамінізацією продуктів харчування( цибуля, часник, лимон).
17. Посилення питного режиму: кип’ячена вода, вода питна з кулера , фруктові та вітамінізовані напої, соки.
18. У період сезонного підйому захворюваності ГРВІ та грипу звернути увагу на:А) правильне обладнання ізолятораБ) проведення щоденних ранкових оглядів дітей з термометрієюВ) щоденне перебування дітей на свіжому повітрі

Г) дотримання всіма працівниками закладу маскового режиму

Д) недопустимість проведення профілактичних щеплень проти інших інфекцій

Е) уникнення проведення масових заходів, перебування дітей в місцях великого скупчення людей.

Є) здійснювати контроль за тим ,щоб дітей не переводили з групи в групу під час епідемічного сезону.

19. Недопускати переохолодження або перегрівання дичячого організму.
20. Часто мити руки з милом та не торкатися слизових оболонок носа, очей , рота, немитими руками для запобігання потрапляння в організм бактерій.
21. Щоденні заняття фізичною культурою, спортивними вправами, рухливими іграми.
22. Проведення загартовуючих заходів повітрям , сонцем , водою з урахуванням індивідуальних особливостей дітей
23. Проведення Дня здоровя– остання п’ятниця місяця.
24. Сприяти працівникам органів охорони здоров’я у забезпеченні належного контролю за станом здоров’я вихованців.
25. Забезпечити профілактичні роботи інформувати батьків, працівників про заходи, які необхідно здійснювати для запобігання інфекційних захворювань з використанням противірусних хіміопрепаратів.
Коментарі Вимкнено до План заходів профілактики гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу