Головна сторінка Карта сайту RSS-стрічка

Дошкільний навчальний заклад № 39 комбінованого типу Ужгородської міської ради Закарпатської області

ПОНЕДІЛОК 22.10.2018 - СНІДАНОК: Каша манна з маслом, хліб з маслом, кавовий напій з молоком ОБІД: Борщ " український" зі сметаною, хліб, плов з м'ясом, салат із консервованого горошку, сік фруктовий ПОЛУДЕНОК: Молоко, млинець ВЕЧЕРЯ: Рибна котлета жарена, кльоцки мучні з маслом, салат з буряка, хліб, чай
image_pdfimage_print

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       ЗАТВЕРДЖУЮ:

 завідувач ДНЗ                  О.М. Фучко

 

План посилення заходів

з профілактики  гострих кишкових та харчових отруєнь

у ДНЗ №39

1. Посилити протиепідемічні заходи,щодо попередження спалахів ГКІ та харчових отруєнь.
2. Недопущення хворої дитини на ГКІ до дитячого садка.
3. Не допускати прийом дітей до дошкільного закладу без огляду медичного працівника у разі їх тривалої відсутності.
4. Допускати дітей  в дитячий заклад після перенесеного захворювання і довгої відсутності,тільки із довідками від лікаря і бактеріологічних аналізів.
5. Спостерігати за дітьми, які були у контакті з інфекційними хворими та проводити протиепідемічні заходи.
6. Забезпечити швидку ізоляцію дітей з дизфункцією шлунково-кишкового тракту з проявами гастрита та харчовою інтоксикацією.Їх бак. обстеження на дизентерійну, сальмонельозну групу і ентеропатологічну флору.
7. Проводити обстеження на гельмінти.
8. Здійснювати контроль за миттям рук дітей перед прийомом їжі і після відвідування туалету.
9. Проводити чітке ведення  документації, своєчасне занесення в історію розвитку дітей і в інфекційний журнал всіх випадків захворювання і виявлення дизфункції шлунково-кишкового тракту.
10. Забезпечити якісне проведення вологого прибирання,щодня систематичного прибирання приміщень туалетного блока, обробку горшків гарячою водою з мильним розчином.
11. Проводити дезінфекцію груп дез. розчинами.
12. Вжити заходів щодо створення безпечних умов для організації харчування дітей.
13. Суворо контролювати продовольчу сировину, яка надходить до закладу,її якість ,санітарний стан,терміни реалізації, умови зберігання.Усі параметри фіксувати у журналі бракеражу сирої продукції
14. Проводити контроль санітарно-протиепідемічного режиму на харчоблоці, зокрема дотримання технологій приготування страв, санітарного стану харчоблоку, дотримання особистої гігієни персоналом.Відсутність у працівників гнійничкових захворювань та ознак ГКІ.
15. Суворо дотримуватись санітарних правил первинної та термічної обробки продуктів в процесі приготування страв.
16. Забезпечити манкіровку столів,всього кухонного інвентарю, доброякісну обробку столового посуду проточною гарячою водою, з використанням обеззаражуючих і дезінфікуючих засобів.
17. Заборонити реалізацію через харчоблок кремових виробів із вмістом штучних фарбників, консервантів,ароматизаторів, вживання консервів, паштетів.
18. Заборонити вживання продуктів, які не пройшли ветеринарного контролю зокрема:м’яса, яєць, риби, молока, тощо.
19. Готуючи їжу, варто пам’ятати, що сирі продукти, часто заражені збудниками ГКІ.
20. Ретельно вести контроль постачальників продуктів харчування і продовольчої сировини.
21. Обов’язкове приймання продуктів харчування, при наявності відповідного сертифікату якості.
22. Забезпечувати умови та контроль за використанням правил зберігання та термінів реалізації продуктів харчування, зокрема тих, що швидко псуються.
23. Забезпечити безперервну роботу холодильників, правильне зберігання харчових продуктів.
24. Постійне ведення роз’яснювальної роботи серед батьківської громадськості, щодо організації харчування у сім’ї дітей різного віку.
25. Інформування батьків, дітей і працівників навчального закладу про заходи, які необхідно здійснювати для запобігання виникнення інфекційних захворювань.
No Comments »