Головна сторінка Карта сайту RSS-стрічка

Заклад дошкільної освіти №39 комбінованого типу Ужгородської міської ради Закарпатської обл.

19.03.2024р.Вівторок.СНІДАНОК:Макарони відварені з сиром твердим.Какао.Апельсини . ОБІД:Суп квасолевий.Хліб житній.Котлета натуральна(відбивна) з філе курки.Каша ячна в'язка.Буряк тушкований з цибулею. Компот із яблук та свіжоморожених фруктів. . . .. ВЕЧЕРЯ:Овочеве рагу.Хліб.Узвар.

МЕТЕРІАЛЬНА БАЗА ЗДО №39 .

В закладі дошкільної освіти є :

Кабінет директора

13 добре обладнаних, естетично оформлених групових приміщень.

 Музична зала для проведення занять, музичних розваг та свят, яка забезпечена необхідною апаратурою, дидактичними посібниками, дитячими музичними інструментами, фортепіано, телевізором, відеоапаратурою, карооке, мультимедійним центром,  дисками із записами музичних творів за програмою «Українське дошкілля».

Спортивна зала, в якій проводяться заняття з фізкультури та спортивні розваги. Тут в достатній кількості є дрібний спортивний інвентар (кеглі, обручі, кубики, прапорці, стрічки, м’ячі різного розміру, палиці гімнастичні, скакалки, шнури різного розміру, мішечки з піском), матеріал для ігор спортивного характеру: бадмінтон, городки, хокей, футбол; спортивні знаряддя для навчання дітей основних рухів (канати, дуги для підлізання, стояки та мати для стрибків, кільце для баскетболу, ребристі дошки, лави гімнастичні, колода, мішень для метання), спортивний комплекс «Юнга». Стіна, оздоблена дзеркалами, використовується під час занять із хореографії. Закуплено спортивну форму для дітей.

Кабінет ТЗН та казки, де знаходяться технічні засоби: проектор з екраном,комп’ютер для показу презентацій, картотека презентацій, слайдоскоп, діапроектор, музичний центр, аудіо-, відеодиски; ілюстрації до народних казок та ляльки-петрушки для лялькового театру, ширми, створено картотеку діафільмів, діапозитивів та всіх демонстраційних матеріалів.

Кабінет вчителя-логопеда добре оснащений та естетично оформлений. Тут є настінне дзеркало, маленькі дзеркала на кожну дитину, наочно-дидактичний матеріал для обстеження та розвитку мовлення, матеріал для розвитку дрібної моторики рук (мозаїка, конструктор, кубики, піраміди), для розвитку мовленнєвої моторики (шпателі, зонди, соски, смоктальні цукерки),  матеріал для розвитку правильного мовленнєвого дихання (метелики, паперові стрічки, пластмасові іграшки, які плавають у воді), спеціальна методична література для роботи з такими дітьми. В цьому кабінеті вчитель-логопед проводить групові та індивідуальні заняття з дітьми, які мають вади мовлення.     

  • Медичний кабінет обладнаний згідно з Положенням про медичний кабінет ДНЗ, відповідно до наказу Міністерства освіти та науки України і МОЗ від 30.08.2005 № 432/496. У ньому є: кушетка, шафа аптечна, холодильник, стіл медичний, ваги медичні, ростомір, динамометр ручний, секундомір, лампа настільна для офтальмологічного та отоларингологічного дослідження, таблиця для визначення гостроти зору, тонометр, фонендоскоп,  бікс малий,  бікс великий, джгут гумовий, термометри медичні, шпателі одноразові,  шини (для верхніх та нижніх кінцівок), бактерицидні лампи пересувні та стаціонарна. Окремо є приміщення для ізолятора.
  • Кабінет фізіотерапевтичних процедур, у якому розміщено тапчан, інгалятор ТА, апарат «Здоров’я», опромінював УВЧ, лампа кварцова, апарат «Поток». У цьому кабінеті масажист-реабілітолог Пашкуляк Я.О. проводить фізіотерапевтичні процедури: масаж, електрофорез дітям ортопедичних груп.

      

Критий плавальний басейн, де діти вчаться плавати з 3-річного віку. Для проведення занять із плавання в басейні є дрібні гумові іграшки, дошки, м’ячі, обручі.

Відкритий басейн  де діти у літній період звикають до води та загартовуються. В 2019р. проведено капітальний ремонт відкритого басейну.

Методичний кабінет обладнаний сучасною апаратурою (комп’ютер, принтер, ксерокс, магнітофон, проектор, екран, карооке). виставка новинок методичної літератури, перспективного досвіду педагогів;

 Пральня оснащена сучасною технікою

У кабінеті кастелянки зберігаються національні костюми, костюми для драматизацій казок, для різноманітних таночків, костюми дорослих для сюрпризних моментів.

 Кухня

13 групових майданчиків добре озеленених та обладнаних малими спортивними спорудами, на кожному майданчику є пісочниця, столики, лавочки, гірки, дерев’яні споруди: будиночок, потяг, машинки, грибочки, гойдалки. Кожен майданчик відокремлено зеленими насадженнями кущів.

Спортивний майданчик добре оснащений великими спортивними знаряддями, ямою для стрибків, біговою доріжкою. На спортивному майданчику проводяться спортивні свята, розваги, за умов теплої сприятливої погоди – ранкова гімнастика    

Футбольне міні-поле для навчання дітей гри у футбол.

     

Куточок лісу для ознайомлення дітей із лісовими насадженнями.

Город. Кожна вікова група має свою ділянку на городі, на якій висаджує рослини. Згідно з методичними рекомендаціями організовується праця з дошкільниками.

Коментарі Вимкнено до Матеріально-технічне забезпечення