План заходів
закладу дошкільної освіти № 39
щодо забезпечення організації і контролю за медико– профілактичною роботою в навчальних закладах.
- Дотримання правил особистої гігієни працівниками та вихованцями ЗДО.
- Забезпечити дітей доброякісною питною водою.
- Суворе дотримання санітарних умов приготування їжі а саме:
3.1- прийом доброякісних продуктів з відповідними сертифікатами якості.
3.2- використання посуду для приготування їжі по призначенні.
3.3- термічна обробка продуктів.
3.4- щоденний огляд працівників кухні на гнійничкові захворювання.
3.5- використання відповідного одягу працівниками кухні.
4.Забезпечити належний контроль за станом здоров’я дітей:
– не допускати хворих дітей до відвідування ЗДО
– при виявленні будь-яких ознак захворювання – ізолювати хвору дитину від здорових.
– відвідування ЗДО дозволяти тільки з довідкою про стан здоров’я від лікаря.
5. Проводити систематичну санітарно – просвітню роботу з дітьми та їх батьками з питань особистої гігієни та профілактики захворювань на
вірусний гепатит А
5.1. У батьківських кутках виставити буклети про гепатит А. Гепатит А- це гостре ураження печінки, викликане вірусом гепатиту А.
Джерелом зараження вірусом є хвора на гепатит А людина. Вірус виділяється з фекаліями після чого з водою, їжею і потрапляє в організм
людини. Інкубаційний період (7-50днів) в цей час вірус розмножується і адаптується в організмі.
У хворого з’являються:
-слабість, втомлюваність
– головна біль
– біль в м’язах та суглобах
– рвота, температура 37- 38.5
Показання:
– дотримання дієти
– ліжковий режим
– прийом гепатопротекторів ( препаратів захищаючих печінку)
ПРОФІЛАКТИКА: щеплення від вірусу гепатиту А.
Тривалість захисту організму від вірусу гепатиту після щеплення 6-10 років
6. Проводити систематичне підвищення знань медичного та педагогічного персоналу з профілактики захворювань на вірусний гепатит А.
No Comments »