Головна сторінка Карта сайту RSS-стрічка

Дошкільний навчальний заклад № 39 комбінованого типу Ужгородської міської ради Закарпатської області

П'ЯТНИЦЯ 16.11.СНІДАНОК: Суп молочний пшеничний, хліб з маслом і твердим сиром, какао з молоком ОБІД: Суп "селянський" з рисом, хліб, сегединський-гуляш, кнелі парові, компот ПОЛУДЕНОК: Кавовий напій з молоком, хліб з маслом ВЕЧЕРЯ: Рибна котлета, макарони з маслом, буряк відварний, хліб, чай
image_pdfimage_print

План заходів

дошкільного навчального закладу № 39

щодо забезпечення організації і контролю за медико– профілактичною роботою в навчальних закладах.

  1. Дотримання правил особистої гігієни працівниками та вихованцями ДНЗ.
  2. Забезпечити дітей доброякісною питною водою.
  3. Суворе дотримання санітарних умов приготування їжі а саме:

3.1- прийом доброякісних продуктів з відповідними сертифікатами якості.

3.2- використання посуду для приготування їжі по призначенні.

3.3- термічна обробка продуктів.

3.4- щоденний огляд працівників кухні на гнійничкові захворювання.

3.5- використання відповідного одягу працівниками кухні.

4.Забезпечити належний контроль за станом здоров’я дітей:

–         не допускати хворих дітей до відвідування ДНЗ

–         при виявленні будь-яких ознак захворювання – ізолювати хвору дитину від здорових.

–         відвідування ДНЗ дозволяти тільки з довідкою про стан здоров’я від лікаря.

5. Проводити систематичну санітарно – просвітню роботу з дітьми та їх батьками з питань особистої гігієни та профілактики захворювань на

вірусний гепатит А

5.1. У батьківських кутках виставити буклети про гепатит А. Гепатит А- це гостре ураження печінки, викликане вірусом гепатиту А.

Джерелом зараження вірусом є хвора на гепатит А людина. Вірус виділяється з фекаліями після чого з водою, їжею і потрапляє в організм

людини. Інкубаційний період (7-50днів) в цей час вірус розмножується і адаптується в організмі.

У хворого з’являються:

-слабість, втомлюваність

– головна біль

– біль в м’язах та суглобах

– рвота, температура 37- 38.5

Показання:

– дотримання дієти

– ліжковий режим

– прийом гепатопротекторів ( препаратів захищаючих печінку)

ПРОФІЛАКТИКА: щеплення від вірусу гепатиту А.

Тривалість захисту організму від вірусу гепатиту після щеплення 6-10 років

6. Проводити систематичне підвищення знань медичного та педагогічного персоналу з профілактики захворювань на вірусний гепатит А.

No Comments »